Maandagavond organiseert CD&V Herentals een debatavond over ondernemen in Herentals. CD&V-kopstuk Hendrik Bogaert gaat in debat met afgevaardigden van o.a. Voka West en Unizo Herentals. Op de agenda zeker: het parkeerbeleid in 't stad.

Uit een rondvraag van Unizo bij haar leden blijken die vooral een duidelijk parkeerbeleid in de stad Herentals te willen. Voldoende (liefst gratis) parkeerplaatsen vlak bij de handelszaken is een must.

De stad moet goed bereikbaar zijn met voldoende parkeerplaatsen. De stad is nu ingedeeld in parkeerzones, maar het zou ideaal zijn moest er een digitaal infobord komen met daarop 'nog zoveel parkeerplaatsen vrij/volzet' zodat het nodeloos rondrijden beperkt kan worden.

De uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen achter zaal 't Hof op de Grote Markt met 44 plaatsen is in dat licht zeker een goede zaak. Toch vinden een aantal Herentalsenaren dat het stadsbestuur er de kans mist om een ondergrondse parkeergarage te voorzien.  

Maar ook aan de fietser moet gedacht worden. Een overdekte fietsenstalling achter zaal 't Hof kan perfect in het stadsbeeld geïntegreerd worden. Ook fietsers zijn klanten.

Ondernemen in Herentals: ook leden van de Kontaktgroep Herentals Industrie zullen er zijn.

CD&V en Ondernemen in de Stad, maandagavond, kapel Karmel, Grote Markt , Herentals.

Aanvang: 19u.